Friday, December 22, 2006

Christina Alvendahl


Stockholms nya stadsbyggnadsborgaråd har en lucka på ryggen.
Där stoppar Axen-Ohlin varje morgon in ett nyladdat bilbatteri, och trycker på en knapp. Se börjar hon le. Och prata. Hon pratar mycket om vad bra det är för alla stackars ointegrerade människor i förorten att äga sina bostäder. Äger man sin bostad blir man svensk, integrerad och valfri, vare sig man vill det eller inte. Punkt slut.
Kristina Alvedal har förmodligen inte tillbringat mer än 2 eller 3 nanosekunder av sitt batteridrivna liv i de förorter som hon vill försvenska, eller valfrihetiera,(skillnaden är hårfin). Ovan nämnda fd biträde på nk-damunderkläder, kan till och med gå så långt som att inrätta särskilda muslimska lån, utan räntor för att ALLA ska kunna bli svenskar (Förlåt, köpa sina bostäder skall det ju vara, reds anm.)Jag ser mig som hyfsat sakkunnig i saken, och kan lugnt konstatera att lyckas Barbie Alvendal med sina förutsatser är framtiden dyster för förorterna på Järvafältet. Jag är rädd att Frk Alvendal inom mindre än fyra år kommer ha inintierat den slutgiltiga cementeringen av Järvafältets miljonprogramsområdens roll som Sveriges första reella social housing områden...Att köpa en bostadsrätt är INTE detsamma som att man äger den, och det som de flesta hyresgäster idag klagar på, underhållet av lägenheterna övergår ansvarsmässigt på lägenhetsinnehavaren själv.
Förstår alla potentiella köpare detta, och kommer dom ha råd att först låna 5-600000
kronor, sedan betala de höjda hyror som blir fallet, då husen kommer att behöva akutrenoveras? VEM tar ansvaret för att svaga och fattiga människor blir ÄNNU svagare, och ännu fattigare?

Kan NÅGON vara vänlig och dra ur sladden på Kristina Alvedal!!!???


Fakta:

85-90% av alla innevånare och hyresgäster i allmännyttans bestånd på Södra Järvafältet är invandrare.

70-80% av dessa har någon form av kommunalt försörjningsstöd, och därmed i stort sett automatiskt diskvalificerade på bolånemarknaden.

Bostäderna är byggda med undermålig teknik under slutet av sextio och början av sjuttio-talet. (Tex gjöt man betongen med bräckt vatten för att kunna jobba även när det var minusgrader-SALT + BETONGSYRLIGHET = DÅÅÅÅÅÅÅÅÅLIG kombination )

Det totala accumulerade underhållsbehovet för ENBART Svenska Bostäders fastigheter i Rinkeby, Tensta och Hjulsta uppgår till MINST en halv miljard, lågt räknat. (Och då pratar vi ENBART byggnadsstrukturella och tekniska behov..)


Nu tar jag julledigt och gråter sen en skvätt i skuggan av monumentet över en monumental dumhet; Avskaffandet av stopplagen.


God Jul- Gute Weinacht- Merry Christmas!



//Norman B Fibbler

Saturday, December 16, 2006

Christer Fuglesang....

Satt igår och bligade på TV4:s ohemula hyllning till Astronauten Christer Fuglesang.
Jeeesus vilket pekoral, Stor ära,,,vår hjälte, direkt från rymdstudion i kulturhuset,, bla bla bla...och sen sätter mungot igång och blåsa en frisbee runt rymdstationen..Jag ser den inte, "prestationen" alltså...
Visserligen är han ute i rymden, och det är ju kul, och visserligen har han en vit rymddräkt och det är ju ball, MEN!!!
Minst 1000 pers har gjort det före honom, och detta sedan 1961 mina damer och herrar.
Christer, inget ont om dig som person, men till en kostnad av 900 miljarder??
Allvarligt talat,,är detta verkligen någonting vi skall slå oss på bröstet för?
Vi har tagit klivet in i en av de mest obegripliga klubbar som finns, och detta för pengar som kunde satsats tex på vår akut sjuka miljö.
Jag säger som norrlänningen på robinson-ön ; Schäämmes tamejafan!!!!

Äsch... nu blev jag visst politisk igen.


Lev väl!! (Även du,Christer Fågelkvitter)



//Norman B Fibbler

Wednesday, December 13, 2006

Glassbilen.

Jo, jag vet.
Eder skribent brukar alltid utgjuta sina åsikter om saker i samhället jag inte förstår, och så även idag. Jag kämpade länge och tappert mot hemglass, och fick dom till sist att åka in på gården där vi bodde härförleden UTAN sin vidriga speldosa plinkandes.
Måhända en liten prestation kan tyckas, men känner ni någon annan som lyckats med denna bedrift?
Nåväl, till saken. VARFÖR i hela världen springer folk ut och köper glass mitt i vintern, och därtill klädda som dom skall till tvättstugan? Insvepta i täcken, förrförrförra årets träningsoverall, barbenta och i badtofflor kommer folk utrusandes från sina ombonade bostäder , trotsande iskyla och minusgrader för att få köpa därtill SVINDYR glass från Strägnäs. Jag begriper det inte. Förklara för mig, någon dragningskraften i dessa färgglada plastpåsar. Är det månne jag som missat att en påse "Kolakompisar" i verkligenheten innehåller 14 ispinnar och 14 gram prima kokain?
Det skulle iof kunna förklara varför telefonisten (om man driftar sig att ringa till bolaget) bryter på colombianska...
Jag har genomskådat er svenska folk!
Ni är en i smyg knarkande nation, som förklädda till tvättstugebesökare gör era smutsiga inköp mitt framför näsan på oss som inte gillar eler i vart fall inte gillar att köpa grejor i hasch- förlåt GLASS- bilen skall det ju vara.


Konspirationsteoretisk som vanligt ? I call em´as i see em´!


Lev väl!!!



//Norman B Fibbler

Tuesday, December 05, 2006

Alla gör det...

Ingela Nylund-Wats gör det, Annika Billström gör det,Christina Axen-Ohlin gör det, Mona Sahlin gör det, Maud Olofsson gör det och Gudrun Schyman gör det.
Vad har dessa politiska giganter gemensamt? JO - dom lägger huvudet på sned när dom blir intervjuade. Lite gulligt sådär, vrider dom till huvudet och ser lite flickiga ut.
Såg en intervju med Nylund-Wats i morse och hennes huvud var så snett att man fick luta sig för att se hennes ögon. Himla jobbigt måste det vara det där. Har dom därtill problem med blodtrycket kan det leda till yrsel. Jag ser rubrikerna:
MONA SAHLIN SVIMMADE I TALARSTOLEN! Sen en massa journalistiska spekulationer om hur hon antagligen fortfarande har dåligt samvete för Toblerone-affären. Eller så är hon med barn, på grund av att hon inte ville köpa p-piller på sitt riksdagskort, och i stundens hetta med maken Bosse glömmer detta förbiseende. Eller både och. Sanningen är betydligt enklare än så. Hon stod med huvudet på sned och tuppade av helt enkelt. Blodet räckte bara till för att fylla det nedre örat, och sen svimmade kroppen. Gudrun har aldrig varit full, Christina A-O har aldrig varit utbränd, Annika B har aldrig lovat något hon inte kunnat hålla, utan dom har bara stått med huvudet på sned. Det ursäktar nämligen allt, i vart fall på tv.
Jag tänkte att nästa gång jag gör någonting dumt skall jag luta huvudet åt höger och se lite gullig ut. Kanske räcker det för att bli tvångsintagen på närmsta psykiatriska klinik.. Fan vet.

Lev väl och luta huvudet åt höger!


//Norman B Fibbler.