Wednesday, February 28, 2007

Jag- en 44 LIXOM

Vad nedanstående text på sitt lilla förnumstiga vis förklarar är att er skribents texter är rätt trevlig läsning egentligen.
-What else is new ? :)
Prova själva, och se om ni skriver som en riksdagsledamot!

Lev väl!

//Norman B Fibbler




LIX räknare
Textens läsbarhetsindex är 44 Nedan visas hur läsbarhetsindex (LIX) har beräknats samt hur det kan tolkas. Observera att LIX endast ger en fingervisning om hur lätt eller svår en text är. Tolkningen av LIX-värdet är inte någon exakt vetenskap utan snarare en indikation på vilken nivå texten ligger.

Beräkning
Antal meningar (M): 15
Antal ord (O): 246
Antal ord med fler än 6 tecken (L): 68

Genomsnittlig meningslängd (Lm = O / M): 16,4
Andel långa ord (Lo = L / O * 100): 27,64
Läsbarhetsindex (LIX = Lm + Lo): 44
Tolkning
< 30 Mycket lättläst, barnböcker
30 - 40 Lättläst, skönlitteratur, populärtidningar
40 - 50 Medelsvår, normal tidningstext
50 - 60 Svår, normalt värde för officiella texter
> 60 Mycket svår, byråkratsvenska

Sunday, February 25, 2007

Grannen med storhetsvansinnet, ett öppet brev!

Har köpt sig en ny bil, eller rättare sagt en lastbil.
På parkeringen står de små dyrgriparna tätt packade som sillar, och plasterna är knappt avsedda för en grå Saab-turbo. Är man som er skribent en smula fluffig får man komprimera sin kroppshydda rejält för att kunna klämma sig ur schabraket.
Följdaktligen blir hela raden förskjuten när fåntrattsgrannen skall parkera en LASTBIL i detta bilarnas lilliput.

Kära granne!

Visserligen vet jag att du är smal som en avbränd tändsticka, men har du därtill en oanad sadistisk ådra, vilket ger dig tillfredställelse på hög nivå, iakttagandes den fluffige grannens Houdinikonster när han försöker göra sig tillträde till sin bil?
Njuter du kungligt när jag på tåspets, och med magen indragen som en vacumpåse ålar mig in och på kuppen blir så svettig och anfådd att det nära på behövs syrgasassistens efteråt?
Jag HOPPAS att en svärm afrikanska loppor anordnar världskongress i dina armhålor, att kinesiska klåd-kvalster bygger sin framtid mellan dina skinkor.
Jag BER TILL GUD att din hustru steker dina framtida måltider i ricinolja, och att toaletten är upptagen när behöver gå dit. Väl innne hoppas jag det endast finns sekunda polskt dasspapper, tunnt som smörpapper, och att ricinolja gör sitt jobb rejält! Jag HOPPAS att den stank som blir i förahytten efter dina ricinolje-fisar är så svår att färgen på inredningen flagnar och att andrahandsvärdet sjunker till NOLL!! DET hoppas jag, din satans parkeringsmarodör!



Lev väl!!


//Norman B Fibbler

Friday, February 23, 2007

Halleluja!!

Idag så försökte jag bli religiös en stund.
Det var så jobbigt att det får vänta tills jag blir gammal och automatkristen.


Förlåt mig gud.




Lev väl!


//Norman B Fibbler

Wednesday, February 21, 2007

Dåligt samvete

Här är jag nu, och är inne på min andra vecka hemma, sjukskriven.
Lunginflammation är visserligen inget att leka med, men ändå,
jag börjar få dåligt samvete. Min läkare på vårdcentralen sa uttryckligen åt mig att även om jag känner mig ack så pigg , måste jag ta den här veckan för att vila upp mig.
När feber och frossa slog till var det ju inga problem eftersom jag då var så dålig att jag knappt orkade gå ur sängen, men nu, när jag mår så bra - är jag en skolkare då?
Är detta måhända det slutliga beviset på att man blivit vuxen? Varför kan man inte bara ta det lugnt och INTE tänka på jobbet?

Ge mig svar den som har!


Lev väl!



//Norman B Fibbler

Monday, February 12, 2007

Mitt hem terrornästet

Hemma hos oss bor en femåring som är Tränad hos al-caida och som behärskar allehanda terrortekniker och kan utan att blinka ta död på vilken docka som helst.
I normala fall befinner hon sig på träningsläger(dagis) om dagarna, men har nu drabbats av samma åkomma som er skribent och är därför för tillfället hemförlovad.
Vid niosnåret hasar hon sig upp, och förkunnar att nu har vuxna titta klart på tv. Nu ska det ses på barnprogram. Hon släpar ut alla sängkläder och bygger sig, vad som hon själv titulerar "ett hus". Där sitter hon och bligar ilsket på nåde den som vågar röra fjärrkontrollen, och för ett ögonblick skulle vilja se på text-tv.
Frukosten skall - trots pappas protester intagas i "huset". Det resulterar naturligtvis is utspilld mjölk och gröt som kallnar. Återigen - den som kränker hennes ockupation och försöker påpeka att det nog är bäst att äta gröten nu innan den blir förstenad, får sig en avhyvling som heter duga.
- Här får inga vuxna vara, bara barn!
- Jamen..
- Pappa, jag blir så nervös på dig! (Självfallet har hon inte en aning om vad hon säger)
- Men hjärtat..
- GÅ IN PÅ DITT RUM... och och och..SKÄMS!
Pappa lommar iväg..
Efter någon timme piper fröken bin ladin .. PAPPA!!! jag är hungrig!
- Mmm, vad vill du ha då?
- GRÖT!
- Men lilla gumman, du åt ju inte upp den du fick i morse!
- Näe... för den var ju ÄCKLIG!
- Jamen, det blir ju samma sorts gröt en gång till i såfall
- Samma?
- Mmmmm
- Det vill jag inte ha för den är ÄCKLIG!
- Ja,,, men vad vil du HA då?
-
-
- Ravioli.
- Det har vi inte hemma.
- MAMMA brukar ALLTID ge mig ravioli
Nu tryter faderns tålamod.
- Nu gör jag lite mat åt dig, och den inte passar så får du vara hungrig!
När den anonnserade maten passerat gränskontrollen till det ockuperade vardagsrummet, och den lilla terroisten dragit sig tillbaka i sin håla kan man och man spetsar öronen höra små förtjusta grymtningar över makaronerna och korven.
Dagen går sin gilla gång, och endast små skärmytslingar utspelar sig vid gränspassagen vardagsrumsdörren. När hustrun så återinträder i hemmets sfär vid kvart i sex, förväntar man sig att få höra vilken elak fader man är, som inte uppfyller ulrike meinhoff jr:s minsta vink om service, men SKIT SAMMA! Jag är sjuk och döende.
- Har du och pappa haft det mysigt idag?
- Jaaaaaaaaa! Pappa är VÄRLDENS snällaste som lagde korv och makaroner till mig.
Den lilla lismaren snor sin store fete far kring sitt lillfinger IGEN!!
Jag erkänner.. jag ÄR en ynkrygg!


Lev väl!

//Norman B Fibbler

Sunday, February 11, 2007

Han kände sig kränkt,,,

Läser i dagens Expressen om mannen i Sollentuna Centrum som pga att han ville låna en mobiltelefon, blev så grovt misshandlad att han nästan dog.
Gärningsmannen är identifierad och lagförd, men problemet är att han inte var ensam.
Det var TIO!! man som deltog i misshandel. Som vanligt i dessa kretsar så drabbas man av minnesluckor stora som ozonhålet över nordpolen, och kan naturligtvis inte komma ihåg vilka dom andra var. Så gör man ju på amerikanska filmer, och så går det till i hooden..Jag KRÄKS på den likgiltighet som breder ut sig i samhället, att man tar sig rätten att hoppa på någons huvud för att man känner sig "kränkt". Exakt så har nämligen den åtalade förklarat sin handlande- han kände sig kränkt.
Skulle jag fortsätta här skulle texten riskera att bli otrevlig, och framför allt osaklig. Jag nöjer mig därför med att konstatera att en människoliv i Sverige 2007 är inte mer värt en hundskit om någon testosteronstinn yngling helt plötsligt råkar känna sig kränkt.

Fy fan!



Lev väl!


//Norman B Fibbler

Friday, February 09, 2007

Förkylt

Jag har drabbats av en vanlig bondförkylning. Ni vet, feber, huvudvärk och feber- hela kitet. Vad som förvånar eder skribent är att hustrun, som drabbas av samma åkomma knappt blir snorig i två dar, medan jag är döende. Ja naturligtvis inte lika döende som vanligt, då jag är en inbiten hypokondriker, men sjuk som fan ändå.
Vari grundar sig denna orättvisa? Förklara för mig någon kvinna - och kom inte dragande med att män är schåpiga, för "ni vet inte hur det känns när en kille är riktigt förkyld". (Det sista citat från en urusel reklamfilm för naturläkemedel)
Skall samhället vara jämställt skall det ta mej fan vara snuva för snuva och halsfluss för halsfluss också.
Nu skall jag gå och skriva mitt testamente.



Lev väl!



//Norman B Fibbler
Dödssjuk och i behov av upmuntran

Tuesday, February 06, 2007

Det är KAOS - eller var det inte lite bättre förr?

Scenen är Stockholm, det är Januari och från den jämngrå himlen börjar sakta små snöflingor singla ner. Temperaturen ligger på minussidan, så snart täcks marken av ett tunt snötäcke. När jag är uppväxt, på stenåldern, hade detta i och för sig inte ens räknats som snö utan bara som kraftig rimfrost men låt oss för sakens skull ändå kalla detta för snö. Märkliga saker börjar hända. På tidningsredaktionerna ringer nyhetscheferna till tryckerierna och beordrar stopp i pressarna. Braskande rubriker sätts i polopoly och episerver med fet text :
- SNÖKAOS, SÅ DRABBAS DU!, SÅ HÅLLER DU DIG VID LIV TILLS ISTIDEN ÄR ÖVER PÅ TORSDAG! Let´s Dance Tobbe fast i en snödriva på hamngatan - Jag trodde min sista stund var kommen. 100 bästa tipsen att hålla värmen i polarkylan..osv osv..
Pendeltågen slutar gå bara man i deras vagnhall TÄNKER på snö, bussarna fryser fast och tunnelbanan dras med förseningar på en timme, beroende på is i biljetthallen och lövhalka.
Och allt detta för vad som på sextiotalet skulle kallats för rimfrost...
Dessutom så har jag noterat YTTERLIGARE ett fenomen, och detta är vm i bortförklaringar.
Återigen på sextiotalet, så skyllde inte de svenska idrottsmännen och kvinnorna ifrån sig. ALDRIG! Åkte man som en sopa så sa man det, och om man kom sist på etthundra meter, så konstaterade man helt kallt att man var skitdålig. Man stod för att man var en dålig idrottare helt enkelt.
Så icke idag! Roligast just nu är den tandlöse svenske alpinisten som skyllde sin 84:e plats på - hör och häpna - AGGRESIV SNÖ! Eller den svenske skidskytten som inte kunde träffa en ladugårdsvägg vid VM, kom visserligen trea men skyllde detta på TVÅAN. Denne tvåa var en polack som i media antyddes vara dopad.
Ingen åker dålig slalom, längd eller snowboard. Ingen har en dålig dag i höjd eller längd. Ingen simmar långsamt på 200 meter bröstsim, utan man är alltid offer för underliga omständigheter. Näe..jag hoppade bara en å tjyfem idag för att rybakov hade ju flyttat på min koncentrationsprick. Näe.. jag tyckte jag var i fin from idag men när materialet sviker så äre inte mycke man kan göra. INGEN står för någonting längre och är det då underligt att det blir snökaos av 4 millimeter nysnö?


Jag bara undrar?



Lev väl!

//Norman B Fibbler