Friday, April 27, 2007

Skyltar i parti och minut

Överallt möts man av en växande flora av skyltar, som i de allra flesta fall skall förhindra eller förbjuda dig att göra någonting. Förbjuden ingång, förbjuden genomfart, enskild väg, etc etc. Men så har vi dessa skyltar som väcker, i vart fall i min skruvade hjärna, munterhet.

"Lekande barn, sänk farten" Jo.. jag tycker också att det springs och cyklas för fort på gårdarna. Man vet inte när man riskerar bli påkörd av en trehjulingsmarodör härnäst.
SÄNK FARTEN ungdjävlar!

"Här kör vi mjukt" Jaha, vem eller vilka då? Själv kör jag en bil av plåt. alldeles jävla stenhård och den gör förmodligen skitont att bli påkörd av. Jag kör definitivt inte mjukt i alla fall.

"Akta levande barn" Hmmm..åkej...BARA dom levande barnen ? *evil grin*


Är det BARA jag som tycker såna här skyltar är skitkul?


Lev väl!!


//Norman B Fibbler

Monday, April 23, 2007

Att bo på landet

Vore inte det drömmen? Bo på en liten ort där alla vet vad du heter, vad du äter, när du skiter och på vilken sida av sängen du sover. Ett mini-Sovjet in i minsta detalj.
En plats där man förväntas röja snö i byalag, plocka upp sjövattenspumpen tillsammans med den djup religiöse grannen (som enligt mitt förmenande blev kristen bara för att få kompisar). Där byns handlare är KUNG, där en dansbana inte är att förknippa med något annat än HB på dunk. Lapplisor finns inte, och när blixten slår ned och brevlådan flyttas blir det förstasidesnyheter i by-bladet. Att bo där, vore inte det paradiset?



Lev väl!!


//Norman B Fibbler

Sunday, April 22, 2007

En ny dag

Jag har varit vaken sedan straxt efter halv sex, och jag så svårt att förstå dom som sover halva förmiddagen. Går man upp tidigt är det precis som om dagen är lite extra krispig om ni förstår vad jag menar, lite sådär bättre begagnad.
Man ser andra tidiga människor genom fönstret och visst ser dom lite gladare ut ?
Luften känns oanvänd, och av langlojärerna syns inte ett spår..




Lev väl!



//Norman B Fibbler

Saturday, April 21, 2007

Bibeln

Jag vet inte om ni, kära läsare har roat er med att läsa någon del av bibeln vid något tillfälle. Om inte så kika i vart fall i ordspråksboken!
Där finner man de mest befängda saker, men också ren och skär visdom.
Det bästa (i mitt tycke) ordspråket är det man återfinner i kap 25 v 24 : "Bättre är att bo i en vrå på taket än att ha hela huset gemensamt med en grälsjuk kvinna",, joråsåatt...nog är DET sanning och vishet alltid!



Lev väl!



//Norman B Fibbler

Friday, April 20, 2007

Igår så växte mina horn ut...

På väg hem ifrån Kista Centrum fastnade vi igår i en monumental bilkö någonstans runt Västberga. Efter ett samtal till Radio Stockholm och Lars-Åke på deras trafikredaktion stod det snart klart att Gyllene Rattens gamla bensinmacka stod i lågor, och motorvägen som passerar 50 meter utanför var avstängd på grund av den tjocka rök som låg över vägen. Hmmm..första avfart efter västberga, ja men visst, Västertorp! Där kan vi smita runt köerna. Börjar tråckla mig genom den stillastånde bilmassan och lyckas faktiskt ta mig från vänster NÄSTAN ut till höger när jag möter - Den mumifierad bilförerskan från helvetet. Alla som har körkort kan detta med att släppa växelvis, ja ni vet kugghjulsprincipen, och det brukar funka bra. Om man inte möter - Satans hantlangare i en silverfärgad toyota. Jag gjorde tecken, jag sänkte farten, tittade bakåt..och upptäcker på sidan av min bil en LITEN, skrynklig kärring vilt skällande på sina förmodligen senile make, jestikulerandes och pekandes framåt. Vad denna demon försökte säga var att hon skulle minsan inte släppa in mig. Nåväl, jag tittade uppfodrande på henne i backspegeln i hopp om att hon skulle ta sitt förnuft till fånga, men ICKE!
Istället början belsebubban vifta med sina krokiga och kloförsedda långfingrar och krafsa sig på huvudet, vilket var en tydlig signal till mig att "THE GLOVES ARE OFF"!!
Denna eftermiddag hade Satan själv en långsam dag i skärselden. Inga direkt nya själar att tortera och bålet brann muntert. Dock upptäcker han att i en bil på E4/E20 straxt norr om Västertorp sitter det en tjock och ilsken gubbe som börjar elda upp sig över en av hans smådemoners beteende i trafiken.. Satan tycker detta är otroligt amusant och bestämmer sig för att tillfälligt ta över den tjocke gubbens kropp, lite för att lära demonen trafikvett. Satan börjar vifta med gubbens nävar, höja blodtrycket och engagerar reptilhjärnan. Sen hittar han bilens tuta, och hänger sig på denna, i minst 20 sekunder. Gubbens hustru. som också befinner sig i bilen, men som är upptagen med ett affärssamtal, blir brådstörtat tvingad att avsluta detsamma, då ingen konversation är möjlig genom biltutans bröl. Gubbens hustru börjar därefter skälla och ifrågasätta gubbens mentala tillstånd. Nu ringer det på dörren hos Satan och han lämnar scenen småleende.

Min hustru var så pass förtrörnad över allt tutande och gestilulerande att hon inte förlät mig förräns sent i morse..Inte ens den lama ursäkten att min kompis S faktiskt också brukar tuta hjälpte något vidare..

Förlåt mig älskling..



Lev väl!


//Norman B fibbler

Thursday, April 19, 2007

Jag är telefonförsäljarnas värsta mardröm....

För ett litet tag sedan blev jag uppringd av en riktigt hurtig telefonförsäjare, han hette Viggo och visade sig jobba åt COMHEM.
Viggo inledde med det sedvanligt floskelliknande kallpratet om hur man mår osv, vartefter han frågar om vilken tredbandslösning jag har idag. Eftersom jag ÄLSKAR att driva med telefonförsäljare, svarar jag att i mitt hem finns inget bredband. Viggo låter förbryllad och frågar hur jag kopplar upp mig mot nätet.

- Smalband.
- Vasaru?
- S M A L B A N D
- Va e de förnåt?
- Motsatsen till bredband såklart.
*FNISSNINGAR*
-Jaharu, men vore det inte bättre med bredband från Comhem då? *illa dold fnissning*
-Nej, jag är rädd för bredband.
*kvävda gapflabb*
*fniss*
*gurgel*
- Jaharu, och vem haru som ISP idag då?*garv* (ISP-internet service provider)
- Smalbandsbolaget.

Jag hör hur Viggo förmodligen ramlar av sin stol, och hör också hur slyngel vrider sig av skratt..sen slamrar det till i örat och samtalet bryts.

Jävla skitunge, jag hoppas han pissade ner sig.


Lev väl!


//Norman B Fibbler

Sunday, April 15, 2007

Stjäla ur UFF-lådan...

Utanför mitt fönster, bara någon meter från Huddingevägen, står en gulgrön container, en sån där som UFF ställde ut förr i tiden.
Många ser jag som lägger påsar och bylten med kläder i den här containern, men ingen som snor nåt, förräns nu.
En liten brutta i 20 -års åldern håller på att länsa hela conatinern ren!!!
Är hon så utfattig att hon inte har råd med kläder?, FAST, hon snackar i en mobil hela tiden så den teorin faller nog platt som en pannkaka.
Eller så är det extremt hippt att klä sig i containerfynd..( jag har tidigare konstaterat att jag är hjälplöst ute..) Fan vet, men så fort hon ser att jag kikar så sätter hon sig ner och låtsas vara en del av buskaget...Skumt.
Vore lite halvintressant och ta reda på vad hon gör faktiskt..
*BRB*
.
.
.
.
.
.

Äh.. varför skall JAG bry mig? Jag återgår till att vara en bekväm medelålders man
med i mitt eget tycke sunda åsikter och värderingar, där stöld ur ufflådan inte hamnar på top 10...



Lev väl!!


//Norman B Fibbler

Saturday, April 14, 2007

Jag bryter en genomgående trend

Jag har aldrig skrivit två bloginlägg samma dag.. men idag så måste jag.
Måste får fråga..HUR i helvete kan en låt som är som obeskrivligt tafflig som "Du är min man " Med Benny Anderssons Orkester ligga på Svensktoppen i drygt tre år?
Fullständigt obegripligt! Låten borde aldrig fått publiceras, annat än som tortyrmetod eller vaför inte som Älgjaktsupplägg? Åka genom skogen i terränggående fordon med stora högtalare på flaket där Helene Sjöholm brölar ut sin åttrå till sin make..Älgar, Råddjur, Hjortar och Igelkottar flyr för sina liv och begår harakiri med hjälp av närmaste långtradare,,.
Enkelt och miljövänligt! Inga blyhagel längre i våra skogar..


Lev väl!!


//Norman B Fibbler

Bilförerskor eller slår jag in en öppen dörr här?

Är det någon av er kära läsare som har tänkt på vem kör bilen hem från landet efter en långhelg som tex påsk? Med risk för att bli klassad som sexist - den ofta i trafiken ovana hustrun. Vilket JÄKLA hyckleri! Min hustru håller på och ta körkort, och hon kör jäkligt bra. Jag övningskör med henne och känner mig mycket trygg. Jag tror och gissar att många av de trafikolyckor som kvällstabloiderna varslar om i braskande svarta rubriker - SÅ MÅNGA SKALL DÖ I PÅSKTRAFIKEN - orsakas av ovana förare - och förerskor.
När hustrun är klar med körkortet skall hon köra så mycket hon bara orkar, och jag får ÄNTLIGEN sitta bredvid och läsa tidningen! Kära blogvänner!! ; Låt den minst trafikvane i ert eventuella förhållande köra, så kanske vi kan slippa se dödsrunor på kvällstidningarnas framsidor framledes!


Lev väl!!


//Norman B Fibbler

Wednesday, April 04, 2007

Tysken, Europas självplågare n:o 1?

God morgon!


Jag har ju rest runt i europa och andra världskrigets fotspår en hel del.
Från Murmansk till Caen,från Arnhem till Kreta ,överallt hittar jag dessa tyskar.
Inte konstigt i sig kanske, flanrerandes precis som jag reflekterandes över krigets hemskheter, MEN!...

- Pappa!
- mmmmm
- Vad är det här för staty ?
- hmmm, det är monumentet över slaget vid Caen..
- förlorade vi det slaget också pappa?
- mmmm..
- förlorade vi ALLA slag ?
- Vill du ha en glass??


Turistande i all ära, men glatt poserandes vid monument efter monument till åminnelse av tyska förluster.. alltså. ÄR inte detta det slutliga bevis på att Tyskarna är europas eller kanske till och med VÄRLDENS största självplågarnation?
Eller är jag bara i sedvanlig ordning en smula...konspiratorisk av mig?


Lev väl!!


//Norman B Fibbler