Thursday, May 31, 2007

Mobbing

Det gör mig så fruktansvärt ont att se barn som mobbas.
Var själv mobbad under i stort sett hela min skoltid, jag VET hur dom mobbade känner sig. Man är livrädd för att gå till skolan, man är livrädd för att sticka ut.
Man underpresterar, och dras in i en destruktiv spiral som är fullkomligt vedervärdig.
Skolan bär naturligtvis en del av ansvaret, men det allra tyngsta åvilar faktsikt föräldrarna. Det är FAKTISKT upp till oss vuxna att sätta gränser och ge normer. Att förklara för våra barn att det faktiskt inte är okej att mobba. ALLA med barn i skolan måste dra sitt strå till stacken om vi skall komma till rätta med problemet.

Jag ber dig, med barn i skolåldern att sätta dig ned och förklara vikten av acceptans, av tolerans och av människors värde. Att göra klart att du inte accepterar mobbing och att det inte är okej att vara systematiskt elak. Bara genom DITT engageman kan vi nå fram, och bara genom DITT ställningstagande så kan vi kanske lyckas förändra synen på medmänniskan!!!



Lev väl!



//Norman B Fibbler

Monday, May 28, 2007

Gud pekar med hela handen,....



Och straffar Morelli för att hon försökte välja "endast 10 varors" - kassan på ICA när hon i själva verket hade 12. FYYY skäms Jenny Morelli


Lev väl!!


//Norman B Fibbler

Fars dag.

Som en kontrast till min goda vän Morellis inlägg om MORS dag tyckte jag att det var på plats att orera lite om FARS dag. Som en följd av den tabell jag redovisar nedan, vill jag bara påpeka att det är dags för en allmän uppryckning vad firandet av far beträffar.
Vi (alla fäder) har i princip dag varje dag, någonstans på jordklotet. Ni( alla med en relation till nåon slags far) torde således börja alla dagar med att ståendes i givakt sjunga en liten glad sång till fars ära, samt erbjuda kaffe och ostfrallor på sängkanten till just ER far (eller era barns far). Nåväl, tabellen ser ut såhär:


The officially recognized date of Father's Day varies from country to country. This section lists some significant examples.

Third Sunday of June: Argentina, Bangladesh, Bulgaria, Canada, Chile, China, Cuba, Czech Republic, France, Greece, Hong Kong, India, Japan, Malaysia, Malta, Mauritius, Mexico, Netherlands, Pakistan, Peru, Philippines, Puerto Rico, Ireland, Singapore, Slovakia, South Africa, Sri Lanka, Trinidad and Tobago, Turkey, United Kingdom, United States, Venezuela, Zimbabwe

June 23: Nicaragua, Poland, Uganda

July 7: Vietnam

Third Sunday of July: Uruguay

Last Sunday of July: Dominican Republic

13 Rajab:Iran

First Sunday of September :Australia, New Zealand

Second Sunday of August: Brazil

August 8: Taiwan

Second Sunday of November: Estonia, Finland, Norway, Sweden

December 5 :Thailand

February 23: Belarus, Russia

March 19 : Bolivia, Honduras, Italy, Liechtenstein, Portugal, Spain, Switzerland
May 5 : Romania

May 8 :South Korea (Parents' Day)

Ascension Day: Germany

First Sunday of June: Lithuania

June 5 : Denmark

Second Sunday of June : Austria, Belgium, Costa Rica, Ecuador

June:17 Guatemala


Den Iranska dagen har jag dålig koll på men i övrigt; sätt fart att baka frallor, för snart är det fars dag i en buske NÄRA dig!



Lev väl!!


//Norman B Fibbler

Thursday, May 24, 2007

Åtta saker du ALLTID undrat, men ALLTID varit för rädd att fråga!

1. F: Finns den eviga kärleken?
Nix! Livet går ut på att transporteras från vaggan till krematoriet, en av er kommer att komma fram först och då är det slut. Rysligt men sant.


2. F: Varför går ALLA andra köer på ICA fortare än din?
Därför att du väntade in i det längsta med att välja kö i hopp om att kunna klura ut vilken som rimligen borde gå snabbast. Detta är Guds hämnd för att du försökte vara smart. Gud gillar inte folk som stör världsordningen.


3. F: Är det möjligt att glömma en oförätt?
Jajjamensan! Prova med minst ett par kilo tegelsten från max 2 meters höjd. Visserligen innebär detta med all sannorlikhet att du blir inlagd på sjukhus och behandlad för skallskador, men glömmer- DET gör du!


4. F: Vilken är världens bästa diet ?
Biff och Brännvin! Jamen..har du någonsin sett ett tjockt finskt fyllo på parkbänken utanför systembolaget - förmodligen inte. Han livnär sig på..Brännvin..just det!. Har du därtill någonsin sett en en fet Gepard? Förmodligen inte. Dom livnär sig i huvudsak på.. Biff.. Kombinera dessa och du når säker framgång.


5. F: Hur gammal brukar man vara när man vet vad man vill bli när man blir stor?
Tjaaa..Dom allra flesta av oss vägrar att bli vuxna, så vi får väl adrig reda på svaret till denna gäckande gåta, men dom som vet föddes förmodligen med dokumentportfölj och leasingbil.


6. F: Varför fastnar inte Björnklistret inne i flaskan?
Någonstans långt bort i en väldigt avlägsen fabrik, sitter det små barn och slickar på flaskorna. Barn älskar att käka och slicka på Björnklister, och Björnklister fäster inte på spott. Smart va?


7. F: Varför ringer telefonen så fort du satt dig på toaletten?
Personen som ringer är en förstoppad elaking. Om inte han kan bajsa skall inte du...


8. F: Jag besväras av SVÅR klåda sedan någon vecka tillbaka, vad kan det vara.?
Du har drabbats av militanta ockuperande flatlöss..Om så är fallet kan ett samtal till Anticimex vara en god investering.


Fler frågor?


Lev väl!


//Norman B Fibbler

Wednesday, May 23, 2007

Lyckliga gatan...

Jag var idag på snabbvisit på min barndoms gata, Sikvägen i Bollmora, Tyresö kommun.
Jodå, huset står ju där, och transformatorstationen, fast den är inte grön längre utan diarré-gul. Det var på dörren till sagda transformator där jag till moderns stor fasa ritade en snopp med tavelkrita. Modern rådbråkade unge herr Fibbler om vad det egentligen var som han hade ritat, och jag minns hur krystat det lät när jag sa att det EGENTLIGEN skulle föreställa en gubbe med bara LITE hår mitt på huvudet (typ en mohawk, ah..ni förstår själva). Sandelius konditori, dit man blev nedskickad att handla cigaretter åt modern, är idag en skabbig servicebutik. Hur kommer det att se ut om 100 år? Är höghusen rivna till förmån för lyxia villor? Är Sandelius konditori en michelin stjärnad gourmet-restaurang?.. Den som ändå kunde kika in i framtiden..



Lev väl!!


//Norman B Fibbler

Tuesday, May 22, 2007

Jag - en punk-geek

You scored as Punk.

Punk

100%

Geek

90%

Ghetto

60%

Emo

50%

Gothic

40%

Preppy

30%

Jock

0%

Are you punk, ghetto, gothic, preppy, etc.
created with QuizFarm.com


Hittad via Morelli och Mathimlen

Sunday, May 20, 2007

Bert Karlsson

Sägs vara elak mot barn i tävlingen talang 2007 på TV4 *gäsp*
I ärlighetens namn är det väl snarare så att han behandlar alla lika, även om man ser att han gillar bruttor i tajta trikåer LITE mer än en slowmotion-man med röd näsa.
Bert är för mig ett fenomen och bör betraktas som sådant. Han gapar och skriker, säger vad han tycker och petar sig i näsan med välbehag. Han är PRECIS som alla skulle vilja men inte törs vara! Följdaktligen så sågar han talanglösa (nåja) ungar jämsmed fotknölarna med samma buffelfiness som han sågade rockringstönten. *skaradialekt* DU,,, Jag har SÄTT det förr, och det var inte en kul FÖRSTA gången. Bert borde ta tillvara och klonas, så att vi får fler frifräsare i samhället.Fram för fler som törs röra om i grytorna för det BEHÖVS! Bert RULAR!

Tuesday, May 15, 2007

Ruskigt kul! Norman som bok - och det stämmer väl in!!!!




You're The Guns of August!

by Barbara Tuchman

Though you're interested in war, what you really want to know is what
causes war. You're out to expose imperialism, militarism, and nationalism for what they
really are. Nevertheless, you're always living in the past and have a hard time dealing
with what's going on today. You're also far more focused on Europe than anywhere else in
the world. A fitting motto for you might be "Guns do kill, but so can
diplomats."



Take the Book Quiz
at the Blue Pyramid.

Sunday, May 13, 2007

Skriva en bok

I mitt huvud har jag embryot till en bok.
Iden fick jag på tåget ner till Växjö häromdagen, en rackarns bra en om jag får säga det själv. Kanske vore detta något för Morelli-Mathimlens skrivargrupp att sätta tänderna i? Pulitzer-price 2008 HERE we come!

Lev väl!


//Norman B Fibbler

Saturday, May 12, 2007

Helsinki...Verka Serdjuchka rular - men Serbien vann


I Helsingfors pågår just nu världen sjukaste tillställning gayspektaklet, schlagerfestivalen.
Söstra mi är på plats i kraft av proffsmurvel och direktrappoterar.
Jag frågade henne nyssens via SMS om hon träffat den sinnesjuke Ukrainaren Verka Serdjuchka ännu, men hon svarade att det får jag i kväll - han vinner!
There you have it ladies and gents; kom ihåg var ni kunde läsa det först!!! (Och OM han mot förmodan INTE vinner - kom ihåg vem ni kan garva åt)

Söndag 13/5 - 00:27 EDIT.

Ja ja..rub it in..han vann inte, men vem kan gentligen se någon skillnad på saken som vann och saken som kom tvåa? - Det enda synbara var att ettan inte var inlindad i aluminiumfolie och hade ingen hatt med stjärna på. I övrigt kunde dom varit syskon. Vilket pekoral! Soppan i Suomi fick hotshots på TV3 att framstå som kvalitetsfilm.. Östblocket regerar!!! (Btw..skönt att Serberna ÄNTLIGEN fick vinna NÅGONTING)


Lev väl!!


//Norman B Fibbler

Sunday, May 06, 2007

Kolikok på er bloggvänner!



KOLIKOK!!

Idag var det skogsmulles 50-års dag, och den firades bland annat i solen vid LIDA straxt söder om hufvudstaden. Vilken folkvandring för en titt på en till tallkottarnas vän Skogsmulle utklädd medelålders kvinna, och en allt annat än rätt bedömd åtgång av födelesdagstårtan som alla barn skulle få smaka. De första lystna ulvarn fick stora rejäla tårrtsycken men när min blyga viol, Lilla M, väl nådde fram till ransoreningsbordet vankades inget annat än mikroskopiska smulor. Vi kan konstatera att Skogsmulle suger vad det gäller portioneringslogistik...
Er skribent och hans ständigt vakande argusögon och öron kunde i vimlet urskilja mer än EN moderiktig pappa med för dagen nyinköpta fridluftskläder och vandringskängor som svarade just KOLIKOK när mobajlen ringde *kräks*
Er skribent kan dessutom konstatera att när det gäller kostnader för sitt fridsluftsliv så sparar sagda modeikoner inte på krutet. Man pröjsar utan att blinka
338 spänn för tre slabbiga "thailandändsk kycklinggryta" och en hotdog med 5 korsade pommes... (Kycklingen så btw inte lagad, utan nyspydd ut.) Efter detta smordes kråset med kaffe och en mazarin till det facila priset av 114 spänn.
Ah va faaaa..SÅÅÅÅÅÅÅÅ ofta är vi inte ute i skogen, och Mulle fyller ju inte 50 varje söndag!! Förutom outfitten spenderade kolikokpappa således 452 spänn.....på dagens med kaffe...

Jojo...

Själv nöjde vi oss med EN kopp kaffe, två glassar och ett antal hembredda, men en smula torra mackor. Inga nya kläder inhandlades kan jag därtill upplysa den nyfikne.

Kolikok på er!!


Lev väl!


//Norman B Fibbler

Saturday, May 05, 2007

Jag blir så FÖRBANNAD!!



På att individer med liten kuk och litet självförtroende ger sig, ofta anonymt , på folk som sticker ut! ALLA har rätt till en åsikt, ALLA har rätt att lufta den, och INGEN har rätt att ta på sig rollen som cenurerare. Dessa personers, i sitt eget tycke förmodligen jättefestliga beteende är inte att beteckna som någonting annat än faschism!!!! JÄVLA SKITSTÖVLAR!!!

(Linda Skugge är bara toppen på ett isberg, och när till och med denna till synes stehårda tjej viker sig har det gått väldigt väldigt långt)


Lev väl!!


//Norman B Fibbler

Friday, May 04, 2007

Faktum är ..

Att det är dumt att förska pussa en SL-Buss ...i farten
Att det är dumt att peta sig i ögat när man rivit pepparrot...utan att tvätta händerna.
Att det är dumt att prova om strömmen är på i vägguttagen...med en skruvmejsel
Att det är dumt att tränga sig fram till tjejen på dansgolvet som precis är involverad i en djup kyss med en man som minst växer 190 kg, rycka tag i hennes arm och skrika : HERRARNA TJYV!
Att det är dumt att ha inställningen - ÄH,JAG HINNER ÖVER! när man funderar på att korsa E4:an i rusningstrafik..
Att det är dumt att prova om den nattgamla isen på sjön håller - med BÅDA fötterna
Att det är dumt att i en mörk gränd fråga killen utan tröja med texten DÖDEN tatuerad i pannan om vägen till närmaste turisbyrå.

Eller hur?

Lev väl!


//Norman B Fibbler

Thursday, May 03, 2007

Normans köttfärsås (puke now -love it later)

På begäran:

Stek 4-500 g köttfärs i smör.
Häll i en burk krossade tomater och drygt 2 msk tomatketchup.
Häll på ca 2 dl grädde och låt alltihop puttra några minuter tills gräddsåsen fått fin ljusorange färg. Lägg i en grönsaksbuljongtärning, låt puttra ytterligare några minuter. Stänk i ca 1 krm liquid smoke (rökvätska)
Ha i inte fullt en matsked riven grönmögelost, och puttra tills osten smält ner i såsen. Smaka av med salt efter behag - (behövs oftas inte, då osten och buljongen brukar fixa sältan alldeles själva) Vill man vara ha såsen något syrligare kan man ha i en tsk dijonsenap - men detta gör ni på egen risk!

Så gör jag och min femåring - den kräsna lilla M - har gett den tummen upp.
Ett gott betyg!


Lev väl!


//Norman B Fibbler

Laga mat med plasthandskar


Tittar med förfäran på den oinspirerade kocken Catenacci på TV4:s morgonprogram.
Ser hur han slabbar ihop mat som definitivt INTE ser god ut, men vad som värre är , är lagad med plasthandskar på. Han står med sina gynekologhandskar och geggar med maten, och tror förmodligen att han är superduktig som inte "rör" maten med fingrarna.
I mina ögon skall en kock peta i maten, känna på den och smeka den varsamt. Man skall lägga MYCKET kärlek i sin matlagning och inte stå som någon slags kirurg med gasmask visir och plasthandskar. Titta på Jamie oliver , Mat-Tina , Gordon Ramsay , Markus Aujalay mfl mfl...RIKTIGA kockar som lagar sin mat med händerna. Jag säger som Christer Lindarw :
Fram med nävarna, kör hår skall du se att det går!

Lev väl!!



//Norman B Fibbler

Wednesday, May 02, 2007

Blogga bör man annars dör man

Just det..om du är känd skall du ha en blogg, vare sig du har något att skriva om eller inte. Idag är en blogg lika nödvändigt som ett visitkort. Jag bloggar, därför är jag - eller något. Själv bloggar jag för att jag tycker det är så IN I HELVETE roligt. Jo visst, är det uppskattat när man får en kommentar, men främst är det för att man sätter sin funderingar på pränt. Det blir lite småfilosofiskt sådär. Jag skulle dessutom önska att jag hade sån talang för skrivande som tex Spacebabe och Morelli, där texterna liksom bara kräks fram ur nagelbäddarna. Lixom bara hipps vipps har man skrivit ett jätteinlägg, som dessutom har substans....*envy*

I övrigt har jag idag åkt tur och retur till Linköping,lagat en fantastisk köttfärssås, spetsad med lite ädelost och liquid smoke... ( jaja..spy nu, you will LOVE it later), samt konstaterat att träden utanför mitt fönster har lila blommor. Life is good.

Lev väl!!


//Norman B Fibbler