Sunday, August 26, 2007

I en storblommig hatt

Satt den mycket underliga kvinnan precis brevid mig på tåget från Stockholm.
Hon satt med öppen mun, andades stötvis och såg ut att sakna ett par pilsner i backen.
Någon hade försett henne med en MONSTRUÖST stor matsäck, som visade sig bestå av bland annat smörgåsar, fem stycken kokta ägg, en flaska saft, en flaska vatten och en termos med kaffe. Något sade mig att denna resa skulle gå till historien som en av de mer märkliga och jag blev inte besviken...
Strax efter avfärd från Stockholms C mot Linköping, vi hade precis passerat Tantolunden, bestämmer damen sig för att äta. Långsamt och mycket nogsamt vecklar hon ut alla sina paket och påsar, och sitter efter en stund med fyra smörgåsar och samtliga ägg ( fem stycken ) i knät. Måltiden börjar med att hon bokstavligen trycker in äggen i munnen - vi talar rekordtid här - mellan 60 och 90 sekunder så var samtliga äggen borta. Damen slickar sig om munnen utstöter en ljudlig flatrap och konstaterar;
- Åh fy faaaaan vad äckligt.
Inte direkt det man förväntar sig från en dam i sextioårsåldern med storblommig hatt kanske, med detta skulle bara visa sig vara preludiet till vansinnigheterna.
Efter något halvliter saft och några smörgåsar packas allting prydligt tillbaka i väskan, varvid damen utbrister ; - TACK FÖR VÄNLIGHETEN!! ( Notera versalerna men hon skrek verkligen ) Åtminstone kunder inte jag notera vem hon tackade, men, var och en blir salig osv...
Tåget skramlar vidare och närmar sig sitt första stopp, Södertälje Syd.
Tågvärden basunerar således ut detta över tågets högtalare , varvid damen med hatten skriker ; GOD JUL!
Ett tyst fnissande hörs i vagnen, ty nu har fler upptäckt damen med hatten och hennes något underliga förehavanden.
Resan fortlöper, och vid varje utrop i högtalarna kvitterar damen upplysningen med ett ljudligt GLAD PÅSK, GOD JUL, TREVLIG PINGST osv...
Jag är nu tvungen att gå på toaletten för att få en möjlighet att skratta..
Det står nu helt klart att denna kvinna är fullständigt vansinnig, och jag märker att nästan alla medpassagerare tittar och tisslar, något som inte verkar beröra damen det minsta. Nåja, till slut så började väl äggen ge sig till känna och damen reser sig och beger sig mot toaletten. När hon återvänder ser jag att det hänger toapapper från linningen på hennes kjol - ca 5 meter, för att vara exakt, något hon inte verkar lägga märket till. Detta upptäcker dock så småningom tågvärden - en vänlig yngre dam , och lindar upp sagda papper på handen, vilket överlämnas med ett leende till damen. Hon tittar tacksamt upp mot tågvärden och galer ; Tack för vänligheten ! Gott Nytt År!!! Det är inte ofta SJ:s personal springer, men det gjorde denna tågvärd.
Pionröd i ansiktet försökte hon kväva en skrattsalva, och jag kunde höra hur hon formligen bröt ihop när dörren in till lokföraren stängdes bakom henne.

Damen fortsätter till allmän muntration sitt kackel, och det blir efter någon timme dags för tågbyte. Anslutande tåg står redan inne, så jag letar snabbt upp min plats, och skall just försöka slumra in när jag ifrån andra ändan an kupén hör ; Tack för vänligheten - GLAD MIDSOMMAR!! Tokan har även hon bytt tåg...
Trafikassistenten - en grånad gentleman i sextiårsåldern som hjälpt kackelkvinnan ombord vet inte riktigt hur han skall tackla situationen och lyfter därför bara chevalereskt på mössan och går fnissande därifrån.

Hennes utrop fortsätter under färden mot min slutdestination - en plats som även damen uppskattade visade det sig, för när utropet kom ; - Nästa KISA!
utbrister hon ; HALLELUJA, PRISA JESUS!

Jag vet inte om damen var medveten om det , men jag kan bara konstatera att hon gjorde denna tågresa till mitt livs märkligaste - och för den delen roligaste någonsin.


Lev väl!!!


//Norman B Fibbler

Friday, August 24, 2007

Jag bor på landet....

Och då får man på vägen till arbetet räkna med att möta de mest udda varelser på vägen..Ett axplock från gårdagen:

3 får, 4 katter, 2 kor och en beckasin.

Fåren rymde från sin inhängnad för ca 3 veckor sedan, och ingen verkar bry sig märkbart..Nåja, eftersom jag VET var dom går så hinner jag numer väja för dom.
Katter..ja det dräller det av, och egentligen är det märkligt att inte fler går åt.
Korna var en historia för sig själv.
Förmodligen hade kalven rymt och fått mamma att följa efter. Hursomhelst stod dom helt oförhappandes mitt på vägen, tvingades er skribent till en våldsam inbromsning.
Att köra långsamt närmare flyttade inte detta förrymda par nämnvärt. Kanske ett lätt tutning? Icke..
Efter en liten stund med tutande och hojtande om vart annat börjar kreaturen röra på sig..LÅNGSAMT. Som ett sista bevis på sitt totala förakt för mig pissar hon (kon alltså) en milimeter från bilens dörr,,,Kor pinkar som avbrutna vattenledningar,med högt tryck och kraftig spridning,,Ah ni fattar själva. Bilen är dock numer nytvättad.

Så till Beckasinen..
En liten fågel med korta ben och jättelång näbb vari det spelar en ormliknande tunga.
Dom är total orädda för bilar och glor bara dumt på dig med tungan spelande som en geckoödla när du närmar dig med bilen. Tuta,,inget händer. Köra närmare..INGET händer
Inte förräns du i princip står med bilen ÖVER honom så rör han sig och då långsamt långsamt med tungan vilt spelande ur näbben,,en otroligt korkad men jäkligt ball liten pippi..

Såhär 2 månader efter vår flytt kan vi bara konstatera att en återflytt till Stockholm - ens i framtiden - känns väldigt avlägsen!



Lev väl!!


//Norman B Fibbler

Tuesday, August 07, 2007

Handlar homosexualitet bara om kön och knull?

Missförstå mig inte, jag är inte på något vis homofob, MEN när man studerar vad som på MÅNGA platser flashas under pridefestivalen - också till vardags - så handlar det om att vara så ekivok och utmanade som möjligt. Någon går runt med en t-shirt med en text om kukar på, uppe på Mosebacke spelar man dildo-kubb. Och jag undrar VARFÖR???
Jag tror att acceptansen för homosexuella personers läggning rätt raskt blev ENORMT mycket bättre om man bara tonade ner sin sodom och gomorra attityd en smula.
Jag tror att det folk stör sig på faktiskt till stor del går att härleda till detta.
För ordningens skull vill jag påpeka att jag är medveten om att min text kan tyckas en smula generell, och naturligtvis är inte ALLA homosexuella personer som burleskfigurer från tjugotalets Berlin.

Så tycker jag då...


Lev väl!!


//Norman B Fibbler