Friday, September 18, 2009

Flyga och fara

Jag har varit ute och flugit och farit igen, å jobbets vägnar den här gången skall tilläggas. Det som nu tilldragit sig mitt intresse är den stora komedi som kan uppstå när två fluffiga personer, som jag själv - gärna våldsamt okontanta med varandra hamnar i en tre-rad, dvs tre säten i bredd.
Ilskne Tjockis 1 innerst, därefter tomt säte och ytterst ilskne tjockis 2, ni förstår iden.

Flygplanet fylls snabbt på och till sist finns ETT säte kvar - det mitt i tjockisarnas krig.

Entré från vänster - en liten skinntorr farbror som dels är sen på planen, och som dels ställs inför faktum - att sitta inklämd mellan di två ilskna kombatanterna.

Farbrorn frågar mycket artigt om platsen är ledig, och båda grinollarna muttrar något i stil med jorå...
Det farbrorn utsätts för härnäst liknar mest vad en blomma fick utstå under pressning i barndomens herbarium - väldsam yttre press,,,
Skillnaden här är dock att pressen betår inte av familjens dammiga bibel, utan av två stycken väl tilltagna och svettiga torsos.

Sedan skall han äta..
Det bjuds på omelett vilken skall inmundigas från en sladdrig papptallrik med för ändamålet icke avsedda verktyg, allt balanserat på en rangligt "bord" som fälls ner från framförvarande sätes ryggstöd. I bästa fall alltså....

Vår farbror kan på grund av den knappt tilltagna ytan mella sina sätesgrannar inte fälla ner sitt bord utan tvingas balansera tallriken i sitt kostymklädda knä.

Föreställ er sedan hur sagada farbror söker få upp omeletten till munnen UTAN att kunna lyfta armarna...Allt från att försöka suga upp smeten med ett sugrör till veritabelt pricksskytte med hjälp av schwungfylld plastsked provas innan mannen stilla och tyst svimmar av hunger och uttorkning.

Sant?

Faktum är att allt utom det sista svimmandet utspelade sig på ett plan mellan Arlanda och Funchal för ca 25 år sedan....

Lev väl!


//Norman B Fibbler

No comments: