Friday, December 22, 2006

Christina Alvendahl


Stockholms nya stadsbyggnadsborgaråd har en lucka på ryggen.
Där stoppar Axen-Ohlin varje morgon in ett nyladdat bilbatteri, och trycker på en knapp. Se börjar hon le. Och prata. Hon pratar mycket om vad bra det är för alla stackars ointegrerade människor i förorten att äga sina bostäder. Äger man sin bostad blir man svensk, integrerad och valfri, vare sig man vill det eller inte. Punkt slut.
Kristina Alvedal har förmodligen inte tillbringat mer än 2 eller 3 nanosekunder av sitt batteridrivna liv i de förorter som hon vill försvenska, eller valfrihetiera,(skillnaden är hårfin). Ovan nämnda fd biträde på nk-damunderkläder, kan till och med gå så långt som att inrätta särskilda muslimska lån, utan räntor för att ALLA ska kunna bli svenskar (Förlåt, köpa sina bostäder skall det ju vara, reds anm.)Jag ser mig som hyfsat sakkunnig i saken, och kan lugnt konstatera att lyckas Barbie Alvendal med sina förutsatser är framtiden dyster för förorterna på Järvafältet. Jag är rädd att Frk Alvendal inom mindre än fyra år kommer ha inintierat den slutgiltiga cementeringen av Järvafältets miljonprogramsområdens roll som Sveriges första reella social housing områden...Att köpa en bostadsrätt är INTE detsamma som att man äger den, och det som de flesta hyresgäster idag klagar på, underhållet av lägenheterna övergår ansvarsmässigt på lägenhetsinnehavaren själv.
Förstår alla potentiella köpare detta, och kommer dom ha råd att först låna 5-600000
kronor, sedan betala de höjda hyror som blir fallet, då husen kommer att behöva akutrenoveras? VEM tar ansvaret för att svaga och fattiga människor blir ÄNNU svagare, och ännu fattigare?

Kan NÅGON vara vänlig och dra ur sladden på Kristina Alvedal!!!???


Fakta:

85-90% av alla innevånare och hyresgäster i allmännyttans bestånd på Södra Järvafältet är invandrare.

70-80% av dessa har någon form av kommunalt försörjningsstöd, och därmed i stort sett automatiskt diskvalificerade på bolånemarknaden.

Bostäderna är byggda med undermålig teknik under slutet av sextio och början av sjuttio-talet. (Tex gjöt man betongen med bräckt vatten för att kunna jobba även när det var minusgrader-SALT + BETONGSYRLIGHET = DÅÅÅÅÅÅÅÅÅLIG kombination )

Det totala accumulerade underhållsbehovet för ENBART Svenska Bostäders fastigheter i Rinkeby, Tensta och Hjulsta uppgår till MINST en halv miljard, lågt räknat. (Och då pratar vi ENBART byggnadsstrukturella och tekniska behov..)


Nu tar jag julledigt och gråter sen en skvätt i skuggan av monumentet över en monumental dumhet; Avskaffandet av stopplagen.


God Jul- Gute Weinacht- Merry Christmas!



//Norman B Fibbler

5 comments:

Stefan said...

usch!

jag blir så förbannad när jag tänker på detta. allt är en plan för att göra svaga människor ännu svagare och de rika att få mer i sina plånböcker. sen sveper de in det i flummiga torier om valfrihet, individens rätt mm.

ett skott i pannan på dem bara!

Space babe said...

Hej Norman! Vad kul att du tagit min presentation av dig!

Jag tyckte också denna politiker kändes otroligt obehaglig, efter att ha läst ditt inlägg fick jag lite bättre argument för att känna så. Varför inger moderata politiker ofta detta obehag?

Det känns som att de alla har blivit födda med silversked i mun och aldrig varit deppade i hela sina liv.

Space babe said...

Hej igen! Vad menar du att vi måste göra något? Åt borgarnas planerade bostadsrättsombildning? Hur? Mejla mig på pappachang@hotmail.com!

Martin Gumucio said...

Åååh ruggig läsning. Man önskar ju att borgarna kunde ta chansen och spräcka mina fördomar mot dem. Så här långt har det inte gått så bra.

Unknown said...

Mkt bra skrivet! Håller med dig helt och hållet! Den där Christina är en otäcking, ja, en moderat helt enkelt.