Thursday, June 29, 2006

Connex och SL slår nya rekord i titelfabrikation..

Satt idag och ögnade igenom platsanonnserna, och ett helt nytt yrke fångade min nyfikenhet.
Inte sedan golvcoachen, porhomeopaten och nagelbandsmassören fann sin rättmätiga plats i historien, har ett så nytt och kreativt grepp tagits i titelfabriken!
Vad har fångat Norman B Fibblers kritiska öga? Vari består detta revolutionerande nya arbete? Jo, dom skall på ett vänligt men bestämt sätt avvisa folk från kollektivtrafiken OM dom saknar giltiga färdbevis. Genom sitt lugna och säkra uppträdande sprida en gemytlig stämning omkring sig.
För mig är det uppenbart att det är jultomtar dom söker. Tjocka snubbar med vitt skägg och uniform som glider runt och är bara mysiga, typ; - Har du inget färdbevis? Skulle du då vilja vara så gullig och lämna tåget på nästa station, kram på re...
Jo tjena...
Dom som kommer söka ett sånt här jobb, är helt plötsligt en del av sista steget i degenerationsprocessen kring uniformerade jobb med machokänsla; Blir man inte militär så kan man söka som polis, misslycka det så kan man söka till falck, och om DET inte lyckas finns det 20 andra mer eller mindre seriösa väktarbolag att välja på. Skulle man ÄNDÅ inte få jobb i uniform så får det bli spärrvakt, och längst ner på stegen över de 20 mest patetetiska "bestämmar och puttabortjobb" kommer *drum roll please*................Betalvärdarna.....
Jojo.. det börjar bli som i gamla Östtyskland. Vafalls! Har du inget jobb!!! Du får bli russinskrynklare! Eller; Vafalls! Har du inget jobb! Du får bli.. låt se,,, hmmm... BETALVÄRD!
Så går det bergis till!

Tror jag då..MEN så är ju jag en smula konspiratorisk av mig!

Lev väl!

// Norman B Fibbler

1 comment:

Space babe said...

:-) Gillar dina betraktelser från vardagen!