På begäran:
Stek 4-500 g köttfärs i smör.
Häll i en burk krossade tomater och drygt 2 msk tomatketchup.
Häll på ca 2 dl grädde och låt alltihop puttra några minuter tills gräddsåsen fått fin ljusorange färg. Lägg i en grönsaksbuljongtärning, låt puttra ytterligare några minuter. Stänk i ca 1 krm liquid smoke (rökvätska)
Ha i inte fullt en matsked riven grönmögelost, och puttra tills osten smält ner i såsen. Smaka av med salt efter behag - (behövs oftas inte, då osten och buljongen brukar fixa sältan alldeles själva) Vill man vara ha såsen något syrligare kan man ha i en tsk dijonsenap - men detta gör ni på egen risk!
Så gör jag och min femåring - den kräsna lilla M - har gett den tummen upp.
Ett gott betyg!
Lev väl!
//Norman B Fibbler
3 comments:
ms, ska testa vid första bästa tillfälle, men jag ÄR skeptisk, e inte överdrivet förtjust i röksmak eller mögelost. Men man ska ju "try everything once, except incest and folk dancing".
mums, menade jag, sa Bull.
Röken kompenserar för den uteblivna löken, och mögelosten ger lite syra.
Ta bara mindre proportioner :)
//Norman
Post a Comment